ОШ “БРЕКОВО” –  Бреково

ОСНОВНА ШКОЛА

“БРЕКОВО”

БРЕКОВО

адреса

Котража,  32235 Котража

адреса

32253 Брезова, Ивањица

Telefon i E-mail

tel :         032 / 5873 305
e-mail :   oskatici@mts.rs

Мени

Предмети

Дигитална библиотека

Прослављен дан школе

У понедељак 10. октобра у ОШ “Бреково” обележено је 126 година од почетка рада наше школе.

Прослави, која је почела интонирањем државне химне, су поред деце и колектива матичне школе и издвојених одељења присуствовали и гости из ОШ “Јездимир Трипковић” из Латвице и ОШ “Ратко Јовановић” из Крушчице, као и многи други гости из локалне заједнице.
За ученике је органозован и турнир у малом фудбалу који је протекао у такмичарском, али и пријатељском духу. На крају турнира најбољим екипама додељене су дипломе од стране директора који се ученицима
захвалио на учешћу и доброј атмосфери и нагласио значај неговања пријатељских односа и међусобног уважавања.

Основна школа у Брекову основана је 1896. године и представља понос овог села, свих њених мештана, као и деце и чланова школског колектива. Кроз нашу дугу и богату историју неговане су идеје и вредности
које наглашавају значај образовања, учења, колективизма, поштовања, сарадње, љубави према школи, локалној средини и држави.
Ове идеје су биле и биће наша водиља у будућност и за будућност.

Михољски сусрети села

Ученици ОШ “Бреково” учествовали су 14.9. на овогодишњим Михољским сусретима села који се одржавају у ОШ “Ратко Јовановић” у Крушчици.

Манифестација “Михољски сусрети села” одржава се у организацији Општине Ариље и Министарства за бригу о селу. Циљ ове манифестације је да се кроз разне активности, радионице, спортска такмичења одржи и сачува култура неговања традиционалних вредности и живота у селу, као и да се села надахну новом енергијом и да се његови мештани, а посебно деца забаве, уживају и кући понесу најлепше утиске.

Када је реч о спортским наднетањима наши ученици остварили су запажене успехе у неколико дисциплина. У кросу нашу ученици заузели су прва три места, Немања Обрадовић-прво, Никола Марковић-друго и Дарко Симеуновић-треће место. Када је реч о категорији старијих ученика у дисциплини крос, Јово Луковић је заузео прво место, а Стефан Ђоковић друго. У стоном тенису у категорији дублова наши ученици Анастасија Пјевовић и Милан Јовановић узели су сребрну медаљу. На полигону спретности најуспешнији су били Немања Обрадовић, Стефан Николић, Никола Марковић и Дарко Симеуновић.

Наши ученици су са манифестације понели искучиво лепе утиске, осмех и задовољство, а у школу су донели многобројне медаље на шта смо сви поносни.