ОШ “БРЕКОВО” –  Бреково

ОСНОВНА ШКОЛА

“БРЕКОВО”

БРЕКОВО

адреса

Котража,  32235 Котража

адреса

32253 Брезова, Ивањица

Telefon i E-mail

tel :         032 / 5873 305
e-mail :   oskatici@mts.rs

Мени

Предмети

Дигитална библиотека

Дечја недеља

У ОШ “Бреково”, као и у осталим образовним установама широм земље, одржава се Дечија недеља која ће трајати од 3. до 9. октобра.

Слоган овогодишње Дечије недеље је “Шта детету треба да расте до неба”. У складу са тим у школи ће бити организоване активности, радионице, изложбе које указују на значај подстицајне и сигурне средине на квалитетно учење и живот деце.
Та средина подразумева инклузију, поштовање дечијих права, обезбеђивање услова за достојанствен живот деце и породице, што има за циљ подстицање развоја дечијих капацитета и потенцијала до максимума.
Тај циљ се једино може остварити партиципацијом свих актера који су укљичени у процес васпитања и образовања, дакле деце, породице, наставника, ваннаставног особља, локалне заједнице, просветних власти и шире друштвене средине.

Дечија недеља се на нашим просторима одржава још од 1934. године и за циљ има схватање важности дечијих потреба и заједичко превазилажење препрека у циљу пружања образовне, социјалне, здравствене, културне, финансијске подршкеи заштие сваког детета без
обзира на разчичитости.

Михољски сусрети села

Ученици ОШ “Бреково” учествовали су 14.9. на овогодишњим Михољским сусретима села који се одржавају у ОШ “Ратко Јовановић” у Крушчици.

Манифестација “Михољски сусрети села” одржава се у организацији Општине Ариље и Министарства за бригу о селу. Циљ ове манифестације је да се кроз разне активности, радионице, спортска такмичења одржи и сачува култура неговања традиционалних вредности и живота у селу, као и да се села надахну новом енергијом и да се његови мештани, а посебно деца забаве, уживају и кући понесу најлепше утиске.

Када је реч о спортским наднетањима наши ученици остварили су запажене успехе у неколико дисциплина. У кросу нашу ученици заузели су прва три места, Немања Обрадовић-прво, Никола Марковић-друго и Дарко Симеуновић-треће место. Када је реч о категорији старијих ученика у дисциплини крос, Јово Луковић је заузео прво место, а Стефан Ђоковић друго. У стоном тенису у категорији дублова наши ученици Анастасија Пјевовић и Милан Јовановић узели су сребрну медаљу. На полигону спретности најуспешнији су били Немања Обрадовић, Стефан Николић, Никола Марковић и Дарко Симеуновић.

Наши ученици су са манифестације понели искучиво лепе утиске, осмех и задовољство, а у школу су донели многобројне медаље на шта смо сви поносни.